Бианко Диечи

12,90 лв.
SKU
180205
И ФИОРИ" - Ламберти Венето

Сортове: 60% Шардоне, 40% Гарганега (Десет алкохолни градуса)

Лозя: Гроздето идва от много хладни и проветриви лозя във Венето, кудето вирее грозде с естествено ниско съдържание на захар. Лозята са оформени в различни форми, новинаги ползвайки микроклимата, така че лозовите храсти да бъдат здрави и добре защитени от слънчево изгаряне.

Винификация; Гроздобера се извършва около 10 дни по-рано от обичайното време. По този начин, гроздето не е твърде зряло и има по-висока киселинност и по-ниско съдържание на захар. От самото начало, основната цел на винигикацията е да се постигне по-ниско съдържание на алкохол. Гроздето се смачква, като се осигурява максимална защита от окисляване, така че то да е деликатно пресовано без мацерация. Ферментира бавно и на много ниски температури и благодарение на специалните невисоко алкохолни дрожди, естествените захари са само частично преобразувани в алкохол. в допълнение виното се съхранява на студено в бъчви от нераждаема стомана, до самият момент на бутилирането.

Виното: Бледожълт сламен цвят, свеж и плодов букет, с дълбока нотка на цветя, балансиран аромат, с приятен и продължителен плодов послевкус.

Препоръчва се с: Предястия, деликатни основни ястия, студени бели меса, суши, омлети и салати.

Температура на сервиране: 8-10 °С

Повече информация
Country of Manufacture No
Производител N/A
Произведено в Италия
алкохол No
бутилка 750 ml
цвят Бяло
сорт No
захарност Сухо
тип Тихо
реколта 2010
Write Your Own Review
Оценявате продукта:Бианко Диечи
Твоята оценка
© 2017 Foodie trade. Всички права запазени.