Бианко Сицилия

13,50 лв.
SKU
180203
750мл

Сортове: Катаратто и Шардоне.

Винификация: Добре узрялото грозде се бере в началото на октомври. Винифицира се по традиционния метод „in rosso”, с мацерация 8-10 дни. Ферментирането протича при температура 28-30 °С. Новото вино отлежава в иноксови съдове, докато дойде време за бутилиране.

Виното: Топъл, богат плодов букет със стилен елегантен вкус. Вино със свежи средиземноморски ухания, благороден дъх на горчив бадем и дълъг финал. Вкуса е топъл, плътен с привлекателен плодов послевкус. На цвят е жълт с изкрящи оттенъци.

Препоръчва се с: Риби, морски дарове и студени бели меса.

Температура на сервиране: 10-12 °С.

Повече информация
Производител Monte Pietroso
Произведено в Италия
алкохол 13 %
бутилка 750 ml
цвят Бяло
сорт Шардоне
захарност Сухо
тип Тихо
реколта 2011
Write Your Own Review
Оценявате продукта:Бианко Сицилия
Твоята оценка
© 2017 Foodie trade. Всички права запазени.