Бианко ТУРА

12,90 лв.
SKU
666038
0.750 ml

Сортове: Шардоне, Совиньон, Гарганега

Лозя: Селектирани лозя в някои от най-плодородните зони за вино във Венето, оформени по различни начини за изложение на различни терени. Средното производство е 120 квинтала от хектар, с доходност от 70% вино.

Винификация: След като гроздето достигне правилния баланс между киселинност и захарно съдържание, се винифицира чрез метод за бяло вино, мъстта се пресова нежно, следва студено утаяване, ферментира в стоманени бъчви за период от три до пет седмици, в зависимост от сорта грозде и температурата (между 15 – 18 ° С). Базата за вино се разлива в бетонни резервоари с инертен газ азот (по този начин се избягва контакта с кислорода, в резултат на което съдържанието на ароматни въглеводороди остава непроменено). Последваща повторна ферментация се провежда в малки, затворени резервоари с помощта на добавена концентрирана захар от същите гроздови бази и селектирани дрожди, с минимална продължителност 45 дни – по-дълъг период от които и да било натурални полу-искрящи вина. Така се гарантират по-фини и по-устойчиви перли, маята е постепенно премахната чрез филтриране, след което е възможно финалното студено бутилиране, след продължителна стерилна филтрация.

Виното: Мимолетна бяла пяна, живителен мус, сламен цвят със зеленикави оттенъци, фин и проницателен букет с нотка на цветя и екзотични плодове /ананас и банан/. Сухо, леко пенливо, със светъл, балансиран и елегантно-деликатен плодов вкус.

Препоръчва се с: Всички деликатни храни, леки предястия, паста, всички храни с основа от бели меса, също така отлично като аперитив.

Температура на сервиране: 8 °С.

Повече информация
Country of Manufacture
Производител Ламберти
Произведено в Италия
алкохол 12%
бутилка 750 ml
цвят Бяло
сорт Купаж (Бленд)
захарност Сухо
тип Пенливо
реколта 2015
Write Your Own Review
Оценявате продукта:Бианко ТУРА
Твоята оценка
© 2017 Foodie trade. Всички права запазени.