Копа Парма

5,99 лв.
SKU
1505051
0.100 кг

Копа ди Парма се приготвя от внимателно почистената част от високо-качествен свински врат. Според внимателни проучвания на историци, традицията в производството на деликатеса датира от далечната 1680 год. Произвежда се в административните райони на Парма, Модена, Реджо Емилия, Мантова, Павиа и общините по поречието на река По, представляващи част от административните области на провинциите Лоди, Милано и Кремона.

 Производство: Копа ди Парма се приготвя предимно от мускулите на най-високо качествените шийни слоеве, като теглото на необработените парчета месо е около 2,7 – 3,0 кг. Солта се добавя чрез метода на сухо осоляване, след което месото се поставя за отлежаване в подходящи за целта колички с рафтове: това е най-добрата технология за осоляване, която дава на продукта възможността за дълго зреене и най-добри органолептични качества. При осоляването, продуктът се поставя в естествени говежди черва - ръчно се поставя и притиска в низ от естествени говежди черва, след което се връзва с канап на плетеница. След постигането на точния вкус, продуктът се оставя за продължително отлежаване (най-малко 60 дни) като чрез дехидратацията месото получава приятен дъхав благоуханен аромат и изискан и деликатен вкус. По време на отлежаването канапът, с който е обвит колбаса, бива малко по малко разхлабван.

Съхранение: Копа ди Парма трябва да се съхранява на влажно и чисто място (най-добре в изба). След разрязване трябва да се постави в хладилник, обвит във влажна памучна кърпа.

Препоръки за сервиране: Със своя мек, устойчив вкус на небцето и деликатен аромат, Копа ди Парма е отличен като предястие, идеален като допълнение по време на хранене и защо не съчетан с добро бяло вино от района на Парма.

Повече информация
Country of Manufacture
Производител Каса Модена
Write Your Own Review
Оценявате продукта:Копа Парма
Твоята оценка
© 2017 Foodie trade. Всички права запазени.