Пармезан "Оro del maso" вакуум

35,00 лв.
SKU
1202340
предлага се във вакуумна опаковка 800 g

Детайли

Италианско твърдо краве сирене, с плътна и зърнеста текстура. В процеса на зреене вкусът и ароматът се засилват. Може да се добавя в салати, супи, пици, паста, ризото, зеленчуци, тестени изделия, като и поднесен като следястие.

Исторически данни

Пармезана се отнася към твърдите сирена. Производството му започва ежегодно на 1 април и завършва на 11 ноември. След приготвянето му, узрява в продължение на 36 месеца. За производството на 1 килограм сирене са необходими 16 литра краве мляко. Единствената позволена добавка е солта, която сиренето абсорбира докато седи 20 дена в казани, залято в саламура , докато не добие наситеност близка до Средиземноморската соленост. Нарича се така защото произлиза само от региона Емилия-Романя: Парма, Реджо Емилия, Модена, а също така и в Болоня. Сиренето, изготвено зад пределите на региона, не може да използва запазената марка „пармезан“. На 12 месеца Консорциума Пармиджано Реджано инспектира всяко произведено сирене. Сиренето се тества от master grader чиито единствени инструменти са един чук и слуха му. Почуквайки питата на няколко места, той може да идентифицира нежелани пропуквания и кухини в питата. На Онези сирена, които преминат теста , им се слага логото на Консорциума посредством нагорещено щампосване. Тези пити, които не преминат теста се маркират с линии, които преминават през цялата пита, за да бъде информиран клиента, че това сирене не е от най-висококачественото Пармиджано Реджано. Своето име (пармиджано реджано) сиренето получава по името на двата основни региона-производители: Парма и Реджо-Емилия. Думата „пармезан“ се явява френски вариант на името (с това име е известно по цял свят). Производството на пармезана има почти хилядолетна история. Счита се, че изобретяването на оригиналната рецепта се дължи на монаси-бенедиктинци от 12 век, които търсели начин да открият сирене с голяма трайност. На първо място причина за популярността на това сирене била неговата дълготрайност. Гастрономите определят Пармиджано Реджано като великолепно сирене за поднасяне като самостоятелно блюдо за ядене, не просто за настъргване. В Емилия-Романя често го съчетават с круши и орехи и го поднасят като следястие.

Повече информация
Енергийност (100 g) 374 Kcal / 1557KJ
Белтъчини (100 g) 32 g
Въглехидрати (100 g) 3 g
Мазнини (100 g) 26 g
Производител Агриформ
Write Your Own Review
Оценявате продукта:Пармезан "Оro del maso" вакуум
Твоята оценка
Открихме и други продукти, които може да ви харесат!
© 2017 Foodie trade. Всички права запазени.