Пекорино Романо “AGRIFORM”

4,99 лв.
SKU
120139
0.100 кг.

Детайли

Италианско овче сирене, отглеждано в Сардиния и Лацио.Текстурата му е твърда и ронлива. Ароматът му е силен и солен. Може да се прибавя в тестени изделия, сосове, паста или да се сервира като следястие в комбинация с мед или конфитюр.

 

Исторически данни

Pecorino Romano не е особено ценено в Италия, където се намира трудно, тъй като се счита за прекалено солено. Другите три сирена, които се водят „продукти със защитен произход” са Pecorino Sardo от Сардиния, Pecorino Toscano - тосканския еквивалент на Pecorino Sardo ( произвеждано главно от сардинци, които са емигрирали в Южна Тоскана със стадата си през 1950), и Pecorino Siciliano от Сицилия. Всички те имат различни разновидности според степента им на узрялост. Най-узрелите сирена , познати като stagionato (сезонни или узрели) са по-твърди, но все пак с ронлива текстура и имат преобладаващ маслен и орехов вкус. Другите два вида “semi-stagionato” и “fresco” са с по-мека текстура и по-лека масленост. На юг е традиция да се добавят черен пипер на зърна или люспи от люти чушки в сирената Пекорино. Днес вече се добавят и много други подправки като орехи или рукола, или малки парченца бели или черни трюфели. Доброто Pecorino Stagionato често се сервира като следястие, поднесено с круши и орехи, или залято с кестенов мед. Pecorino също така е често използвано като завършек на ястия от паста и е естествен избор на повечето италиански региони от Умбрия до Сицилия , предпочитано пред по-скъпото Parmigiano-Reggiano. Днес все още е предпочитано за ястия от паста в Рим и Лацио, напр. Pasta с дресинг от sugo all'amatriciana, Pasta Cacio e Pepe, и Pasta alla Gricia.

Повече информация
Енергийност (100 g) 367 Kcal /1535 KJ
Белтъчини (100 g) 24 g
Въглехидрати (100 g) >1 g
Мазнини (100 g) 30 g
Country of Manufacture No
Производител Агриформ
Write Your Own Review
Оценявате продукта:Пекорино Романо “AGRIFORM”
Твоята оценка
Открихме и други продукти, които може да ви харесат!
© 2017 Foodie trade. Всички права запазени.