Пино Ноар

18,60 лв.
SKU
1510
0.750 л

Сортове: 100% Пино неро

Лозя: Селектирани парцели в Трентино по протежението на долина Адидже (на средно 200 м надморска височина). Лозето се отглежда върху почва с добро изложение и алувиален произход, скалиста и добре дренирана с придадена сводеста форма. Целта е получаване на малки добиви, като така всички богатства се концентрират в малък брой гроздове.

Винификация: Добре узрялото грозде се бере през първите дни на септември. Винифицира се чрез традиционния метод за червено вино при контролирана температура, с около десет дневна мацерация, през която се извършват по две източвания на ден. След като алкохолната ферментация завърши, следва малолактична, в края на която 80% от виното отлежава за 6 месеца в стоманени съдове, докато останалата част отлежава във френски бъчви. Това е последвано от усъвършенствано бутилиране.

Виното: Рубинен цвят с гранатови нюанси. Фин и проницателен букет, с отличен аромат на касис и нотки на храсти и билки. Сух и добре балансиран вкус, с елегантен послевкус на горски плодове и печени лешници, които се задържат в устата. Оптимално съхранение: 1 до 2 години, съхранявано в бутилки, поставени в хоризантално положение на хладно и тъмно място.

Препоръчва се с: Печено месо и барбекю, стекове, пикантни и пушени ястия.

Температура на сервиране: 16 -18 °С

Повече информация
Country of Manufacture
Производител Конти Д`арко
Произведено в Италия
алкохол 13%
бутилка 750 ml
цвят Червено
сорт Пино ноар
захарност Сухо
тип Тихо
реколта 2011
Write Your Own Review
Оценявате продукта:Пино Ноар
Твоята оценка
© 2017 Foodie trade. Всички права запазени.