Рикота "EPIU"

2,99 лв.
SKU
120107
0.250 кг

Детайли

Италианско меко сирене. Има кремообразна текстура, леко сладък маслен вкус. Рикотата е изключително подходяща за приготвянето на десерти, като - италиански десерти, чийзкейк. Също се изпозва в солени ястия - пици, паста, равиоли, лазаня. Може да се изпозва в салати и сосове.

Исторически данни

Историята на рикотата е много древна. Редица исторически документи потвърждават производството й още от времената на древните египтяни и шумери. Използвана е също, много и през гръцката и римската епоха, но всъщност изглежда, че първото място в призводството е било през Средновековието. Терминът  „ рикота”  произхожда от латинското „ recoctus „, което означава сварен / сготвен отново, по - точно, сварен два пъти, защото по време на обработка, суроватката претърпява повторно сваряване, изпичане на висока температура. На температура от 80-85 градуса към суроватката се добавя киселинно вещество, което спомага на подквасата, докато достигне плътността и стане на малки люспички, които се натрупват на повърхността. С решетъчна лъжица се обира сирището и се оставя да се отцеди в типични надупчени кошници за около 24 часа, докато се добие желаната консистенция.

Повече информация
Енергийност (100 g) 134 Kcal / 557 KJ
Белтъчини (100 g) 10.0 g
Въглехидрати (100 g) 3.2 g
Мазнини (100 g) 9.0 g
Country of Manufacture N/A
Производител Епиу
Write Your Own Review
Оценявате продукта:Рикота "EPIU"
Твоята оценка
© 2017 Foodie trade. Всички права запазени.