Розе Тура

12,90 лв.
SKU
180107
Ламберти Венето

Сортове: Корвина, Пино Неро, Мерло

Лозя: Селектирани лозя в някои от най-плодородните зони за вино във Венето, оформени по различни начини за изложение на различни терени. Средното производство е 120 квинтала от хектар, с доходност от 70% вино.

Винификация: След като гроздето достигне правилният баланс между киселинност и захарно съдържание, се винифицира чрез метод за бяло вино,мъстта се пресова нежно, следва студено утаяване, ферментира в стоманени бъчви за период от три до пет седмици в зависимост от сорта грозде и температурата (между 15-18 °С). Базата за виното се развива в бетонни резервиари с инертен газ азот( по този начин се избягва контакта с кислород, в резултат на което съдържанието на ароматни въглеводороди остава непроменено). Последващата повторна ферментация се провежда в малки, затворени резервоари с помоща на добавена концентрирана захар от същите гроздови бази и селектирани дрожди, с минимална продължителност 45 дни- по-дълъг период от който и да било натурално полу-искрящи вина. Така се гарантира по-финни и по устойчиви перли, маята е постепенно премахната чрез филтриране, след което е възможно финално студено бутилиране, след продължителна стерилна филтрация.

Виното: Мимолетна розова пяна, живителен муз, коралово розов цвят, фин и деликатен букет с нотка на теменужки, сухо, леко, пенливо, светъл и атрактивен приятно продължителен плодов аромат с мека пълнота на небцето.

Препоръчва се: Всички деликатни храни, леки предястия, паста, всички храни с основа от бели меса, също така отлично като аперитив.

Температура на сервиране: 8° С.

Повече информация
Country of Manufacture
Производител Ламберти
Произведено в Италия
алкохол 12%
бутилка 750 ml
цвят Розе
сорт Купаж (Бленд)
захарност Сухо
тип Пенливо
реколта 2015
Write Your Own Review
Оценявате продукта:Розе Тура
Твоята оценка
© 2017 Foodie trade. Всички права запазени.