Спагетини

3,80 лв.
SKU
7703
0.500 кг

Спагети - 12

Спагети е най-известния формат, роден в Южна Италия и в градовете с най-голяма концентрация на фабрика за макаронени изделия: Неапол, Генуа и Лигурия като цяло. Spaghetto е дълъг прът паста формат, с кръгло сечение с диаметър варира между 1,92 и 2,00 mm.

Исторически първата документирано доказателство за името "spaghetto", датира от 1819 г. на страниците на първия италиански речник с Николо Томасело и Бернардо Белини. Това е определението започва "единствено число masculin, умалително на spago (резба)" и с посочване на "Спагети супа" - както дебели колкото нишка на spago и се докато като sopracapellini . През 1957 г.  след предавания на Би Би Си, телефонните линии на бяха заети с обаждания на хора, с молба за повече информация за производителите на спагети, и от къде могат да си  купят.

Спагетини може да се сервират с пресни или консервирани домати, топли или студени сосове със зеленчуци и ароматни билки, топли пикантни сосове с чесън и черен пипер,а също са перфектни сосове риба с миди и плодове, направени с мляко, маскарпоне, меки и разтопени сирена, сосове, добавяне на подправки като шафран, репички къри и джинджифил.

Хранителни стойности

Типични стойности на храна за 100 грама

Енергетични стойности 352 kcal/1493 KJ

Протеини - 13,0 грама

Въглехидрати - 70,2 грама , от които захари 3,4 гр

Мазнини - 1,5 грама. от които наситени 0,3 г

Фибри - 2,9 грама

Натриев хлорид - 0,004 г


Съхранение

съхранява на хладно и сухо място.


Време за готвене

10 минути

Повече информация
Country of Manufacture No
Производител No
Write Your Own Review
Оценявате продукта:Спагетини
Твоята оценка
© 2017 Foodie trade. Всички права запазени.