Валполичела Рипасо “SOLANE”2015

27,50 лв.
SKU
Valpolicella Cl.Sup.(RIPASSO) “SOLANE”2015

Сортове: Корвина, Рондинела, Молинара

Лозя: Гроздето идва от селектирани парцели, главно разположени по хълмовете на Valpolicella Classico. Лозята са третирани чрез системата Spalierra и са разположени на глинесто-варовити почви, богати на чакъл.

Винификация: Гроздето се бере на ръка в дървени кутии през първите десет дни на октомври. Винификацията се извършва с десет дневна мацерация и често изпомпване. Ферментацията се извършва при внимателно контролирана температура между 18 – 28 °С. След преливане, виното се декантира в бъчви, където се случва малолактична ферментация. Следва “Ripassato” – преминаване през намачкано Амароне, където се извършва реферментация за около десет дни. На края, виното отлежаване в славянски дъбови бъчви за 12 месеца.

Виното: Дълбок рубинен цвят с гранатови оттенъци. Типичен букет със силни, зрели плодови нотки, със сложни нотки на ванилия и запазена дива череша. Вкусът е топъл, чист, концентриран, но мек и елегантен, с траен, пикантен, леко препечен послевкус. Особено богат и здрав, вкусът се запазва да дълго време, като дори се подобрява.

Оптимално съхранение: 3 до 5 години, съхранявано в бутилки, поставени в хоризонтално положение на хладно и тъмно място.

Препоръчва се с: Червени меса, дивеч, зрели сирена.

Температура на сервиране: 18 °С

Повече информация
Country of Manufacture
Производител Санти
Произведено в Италия
алкохол 13.5%
бутилка 750 ml
цвят Червено
сорт Купаж (Бленд)
захарност Сухо
тип Тихо
реколта 2015
Write Your Own Review
Оценявате продукта:Валполичела Рипасо “SOLANE”2015
Твоята оценка
© 2017 Foodie trade. Всички права запазени.